Yritys

Toholammilla toimiva Pramia Plastic Oy on valittu Toholammin vuoden yrittäjäksi 2019. Valinnan teki Toholammin yrittäjät ry.

Kurikan Ilvesjoella toimivan Pramia Oy:n perustama muovitehdas Pramia Plastic Oy valittiin Toholammin kunnan vuoden yrittäjäksi 2019. Valinnan teki Toholammin yrittäjät ry 29.11.2019.

Pramia Plastic käsittelee vuorokaudessa miljoona Suomesta kerättyä pantillista kierrätyspulloa. Tuotannosta syntyy elintarvikekelpoista muovia, joka pystytään hyödyntämään sataprosenttisesti jatkojalostuksessa eikä siitä jää kaatopaikkajätettä. Osa tuotetusta muovista menee Pramia Oy:n viinapullojen valmistukseen, osa taas muun muoviteollisuuden käyttöön myös ulkomaille.

5.12.2019

Muoviraaka-aineet tuotantomme valtteja

Muovitehtaamme on kiertotalouden edelläkävijöitä. Teemme jätteestä muovi-raaka-ainetta, mikä on elintarvikekontaktikelpoista muovia. Muoviraaka-aineemme vastaa neitseellistä materiaalia. Muovituotannostamme ei päädy grammaakaan kaatopaikalle. Valmistamme muovitehtaassamme kaikki tuotteemme sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta, sataprosenttisesti kotimaisella työllä.

Me Pramia Plasticilla kierrätämme elintarvikekäytössä olleiden PET-muovipullojen materiaalin uusiokäyttöön. Muoviraaka-aineemme on peräisin maailman parhaasta kierrätysjärjestelmästä ja on siksi tasalaatuista ja korkealuokkaista.

Tehtaamme sijaitsee Toholammilla ja se käsittelee päivässä rekallisen, eli miljoona kierrätyspulloa. Valmistamme niistä muovivannetta, flakea ja granulaattia.

Muovitehtaamme muovivannelinjasto on Pohjoismaiden modernein. Olemme Suomen suurin yksittäinen, pelkkää tuulivoimaa käyttävä tehdas: tuotantomme pyörii täysin kotimaisella tuulivoimalla. Osa siitä on emoyhtiömme Pramian tuottamaa. Ympäri vuorokauden pyörivässä tehtaassamme on energiaa merkittävästi säästävä led-valaistus ja pesuprosessimme on ympäristöystävällinen.

Muovituotannostamme ei päädy kaatopaikalle mitään. Kaikki sivujakeet aina pullopaalien sidonnassa käytettyä rautalankaa myöten lähtee käsistämme muiden jatkojalostajien käyttöön.

Haluamme toimia vastuullisesti. Meille vastuullisuus ei ole pelkkiä sanoja, vaan konkreettisia ja jokapäiväisiä tekoja.